22 октября 2020, четверг18:08

Запись

«Якая мова родная для Вас?» – апытанне да Міжнароднага дня роднай мовы

21 февраля 2013, 13:24

21 лютага - Міжнародны дзень роднай мовы, які адзначаецца ў гэты дзень з лютага 2000 года. “А якая мова для вас родная? Якой мовай карыстаецеся паўсядзённа?” – на гэтыя пытанні адказваюць карыстальнікі партала «Медиа-Полесье».

Марыя Крывулец, маладая маці:

— З дзяцінства размаўляю як на беларускай, так і на рускай мовах. Не магу сказаць, што карыстаюся толькі адной з іх.  Бывае, хочацца гаварыць на рускай мове, але не атрымліваецца, бо заўжды чуваць мой беларускі акцэнт. У сям’і карыстаемся дыялектанай мовай.

Ірына Сакурэнка, начальнік аддзялення сувязі:

— Родной язык – белорусский. Две мои племянницы разговаривают только на русском языке и им порою тяжело на уроках белорусского языка в школе. Поэтому хочется, чтобы всё-таки больше уроков проводили на белорусском языке. Я и мои домочадцы больше разговариваем на диалекте, помеси русского, белорусского и украинского языков (у нас две бабушки с Украины). Хотелось бы больше книг на белорусском языке.

Таццяна Моніч і Яна Стасевіч, вучаніцы 8 класа:

— Наша родная мова – беларуская. Але больш ёю мы карыстаемся ў школе. З сябрамі размаўляем на рускай мове.

Іван Гунько, электрык:

— Вагаюся ў адказе на першае пытанне. У сваёй мове ўжываю як рускія, так і беларускія словы. Напэўна, калі б усе ці большасць з тых, хто побач гаварылі па-беларуску, то я і сам бы размаўляў на беларускай мове.

Любоў Моніч, пенсіянер:

— Я родилась в России. Там прошло моё детство и юность. Поэтому мой родной язык – русский. Хотя уже много лет живу в Беларуси, всю жизнь разговариваю на русском языке. Даже сейчас люди, которые меня не знают, с уверенностью определяют по моему разговору, что я русская. А вот моя родная сестра, которая тоже живёт в Беларуси, легко перешла на местный язык и её речь наполнена диалектными словами, и она красиво говорит на белорусском языке.

А Вы, паважаныя наведвальнікі сайта, якую мову лічыце сваёй роднай і якой карыстаецеся? Калі ласка, падзяліцеся сваімі думкамі!

0 0 голос
Рейтинг статьи

Читайте нас В Яндекс.Дзен

Подписаться
Уведомление о
0 Комментарий
Inline Feedbacks
View all comments

Все регионы

Воинское захоронение в Пинском районе

Фото иллюстративное
Скриншот из видео
Фото иллюстрационное
Фото Пинского лесхоза
Скриншот СТВ

Новости компаний

В стране и мире

Владислав Ковалев / Фото: nashaniva.by
Снимок носит иллюстративный характер / Фото из архива Медиа-Полесья
Сергей Нарышкин прибыл в Беларусь. Фото: теелеграм-канала Пул Первого
Кульгавчук слева. Фото pruzhany.net
Скриншот из видео
Скриншот видео

В фокусе - Полесье

Коронавирус

Для тебя

0
Будем рады вашим мыслям, пожалуйста, прокомментируйте.x
()
x